Υψηλής ποιότητας τσάι σε μορφή σκόνης που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην ιαπωνική τελετουργία του τσαγιού. Τα φύλλα σκιάζονται για 3 εβδομάδες αποκτώντας έτσι τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση τους. Αφού συλλεχθούν, αφαιρούνται οι φλέβες και το κοτσάνι και αλέθονται σε πέτρινο μύλο ωσότου γίνουν πούδρα. Όσο πιο ζωντανό κι έντονα λαχανί το χρώμα του και όσο πιο γλυκιά η γεύση του, τόσο πιο υψηλή η ποιότητά και το γευστικό προφίλ του.
Το matcha, εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, μπορεί να καταναλωθεί καθημερινά σαν ενεργειακό ρόφημα.
αναζωογονητική
φρέσκο
γρασίδι
σκούρα σοκολάτα
Tea Route
Ιαπωνία Για την προετοιμασία του matcha: 1. Ρίχνουμε 1/3 κουταλάκι του γλυκού (2 g) Matcha σε μια κούπα. 2. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αναδεύουμε καλά. 3. Όταν το μίγμα γίνει αφρώδες, συμπληρώνουμε με 200ml νερό κρύο ή ζεστό (75° C). Πίνεται και με γάλα.
