Blog
0 comments
0 share
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Το τσάι στις αποχρώσεις του Bio...
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ολοένα το ρεύμα της οργανικής γεωργίας και της παραγωγής οργανικών, βιολογικών τσαγιών με σεβασμό στη φύση, στα φυτά και στον ίδιο τον άνθρωπο. Η καλλιέργεια γίνεται συχνά σε μικρότερες εκτάσεις, διαχειρίσιμες από τους αγρότες χωρίς ιδιαίτερη χρήση μηχανών και με τη βοήθεια φυτικών – φυσικών παραγόντων για την αντιμετώπιση των ασθενειών. Αξιόλογες καλλιέργειες πιστοποιούνται από σχετικούς οργανισμούς, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που πληρούν τα ίδια ακριβώς κριτήρια χωρίς ακόμη να διαθέτουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις. Αυτό ισχύει συχνά για πολύ μικρούς παραγωγούς τσαγιών που δεν διαθέτουν τα μέσα – χρόνο και γνώση – για να πιστοποιήσουν τις καλλιέργειες τους σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η συχνή αναζήτηση, από πλευράς καταναλωτή, μόνο πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων αποκλείει δυστυχώς παραγωγούς τσαγιών με ορθές γεωργικές πρακτικές που δεν μπορούν να πιστοποιήσουν τις καλλιέργειές τους για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως. Η λύση στο όποιο δίλημμα, εν τέλει μπορεί να είναι μόνο η εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς την εταιρεία από την οποία προμηθεύεται τα τσάγια του. Τα τσάγια ή τα βότανα στο «δρόμο του τσαγιού» πιστοποιημένα οργανικά ή όχι, διαλέγονται από εμάς πάντοτε με αυστηρά κριτήρια ως προς το σεβασμό της φύσης και το ίδιο το τσάι.
Δοκιμάστε από το “δρόμο του τσαγιού” σκέτα ή και αρωματισμένα μίγματα τσαγιών και βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας όπως:
Νύχτες του Rajasthan bio
Αρωματισμένο πράσινο τσάι βιολογικής καλλιέργειας, που συνδυάζει τα λεπτά αρώματα του ανανά με τις φλούδες εσπεριδοειδών και την κανέλα. Γεύση γλυκιά και διακριτικά καυτερή, σαν καραμέλα λεμονιού, ενώ ταυτόχρονα η κανέλα εκρήγνυται στα πλαϊνά του στόματος αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση.
Yunnan Pu’Er bio
Εξαιρετικής ποιότητας τσάι Pu’Er βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο έπειτα από μία επιταχυμένη διαδικασία ζύμωσης που υφίσταται, αποκτά τα χαρακτηριστικά γλυκά και γήινα αρώματα του με αποχρώσεις φρεσκοκομμένου ξύλου και βρεγμένης γης. Παράγεται αποκλειστικά στην επαρχία Yunnan, στη νοτιοδυτική Κίνα, από φύλλα της ποικιλίας assamica.
Κήπος της Εδέμ bio
Ντελικάτη σύνθεση βιολογικής καλλιέργειας ανθών και βοτάνων που παραπέμπει σε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Τα αρώματα που πρωταγωνιστούν είναι του χαμομηλιού, της μέντας, της λεβάντας και του μάραθου ενώ συμπληρώνονται από άνθη πορτοκαλιάς, ροδοπέταλα, μελισσόχορτο καθώς και φύλλα φραουλιάς και φραγκοστάφυλου. Κούπα γλυκιά κι ευχάριστη στην πόση με μακρά, ικανοποιητική επίγευση.
Ψηφιδωτό της Φύσης bio
Ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και γεύσεων από βιολογικής καλλιέργειας φρούτα και βότανα. Αρχικά εμφανίζονται τα γλυκά αρώματα του μήλου, της σταφίδας και του φασκόμηλου ενώ στη συνέχεια βγαίνουν τα αναζωογονητικά αρώματα του δεντρολίβανου, του σαγκουίνι και της λεβάντας. Εξίσου απολαυστικό ζεστό ή κρύο, θα σας αφήσει με μια γλυκιά και δροσιστική επίγευση.
Γλυκόπικρες φλούδες πορτοκαλιού αρωματίζουν και συμπληρώνουν τις γήινες, nutty αποχρώσεις του βιολογικής καλλιέργειας rooibos. Κούπα με διαυγές, κεχριμπαρένιο λικέρ που αφήνει αναζωογονητική αίσθηση σε αυτόν που το πίνει. Απολαύστε το εξίσου προετοιμασμένο είτε ως ζεστό είτε ως κρύο τσάι.
Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 κ.σ. Rooibos Πορτοκάλι bio
30 γρ.σκόνη κακάο
30 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τις 2κ.σ. Rooibos Πορτοκάλι bio και κατεβάστε από τη φωτιά. Εμβαπτίστε τα φύλλα για 15-20’ και αφαιρέστε τα.
2. Μόλις αφαιρέσετε το rooibos, προσθέστε στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και ανακατέψτε ωσότου τα υλικά ενωθούν και το μίγμα αποκτήσει βελούδινη υφή.
3. Καλύψτε το μίγμα με μεμβράνη και τοποθετήστε το για όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για 3 ώρες στην κατάψυξη.
4. Φέρτε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου και πλάστε το σε τρούφες που βουτάτε στο κακάο ή στο σουσάμι.
Η συχνή αναζήτηση, από πλευράς καταναλωτή, μόνο πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων αποκλείει δυστυχώς παραγωγούς τσαγιών με ορθές γεωργικές πρακτικές που δεν μπορούν να πιστοποιήσουν τις καλλιέργειές τους για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως. Η λύση στο όποιο δίλημμα, εν τέλει μπορεί να είναι μόνο η εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς την εταιρεία από την οποία προμηθεύεται τα τσάγια του. Τα τσάγια ή τα βότανα στο «δρόμο του τσαγιού» πιστοποιημένα οργανικά ή όχι, διαλέγονται από εμάς πάντοτε με αυστηρά κριτήρια ως προς το σεβασμό της φύσης και το ίδιο το τσάι.
Δοκιμάστε από το “δρόμο του τσαγιού” σκέτα ή και αρωματισμένα μίγματα τσαγιών και βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας όπως:
Νύχτες του Rajasthan bio
Αρωματισμένο πράσινο τσάι βιολογικής καλλιέργειας, που συνδυάζει τα λεπτά αρώματα του ανανά με τις φλούδες εσπεριδοειδών και την κανέλα. Γεύση γλυκιά και διακριτικά καυτερή, σαν καραμέλα λεμονιού, ενώ ταυτόχρονα η κανέλα εκρήγνυται στα πλαϊνά του στόματος αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση.
Yunnan Pu’Er bio
Εξαιρετικής ποιότητας τσάι Pu’Er βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο έπειτα από μία επιταχυμένη διαδικασία ζύμωσης που υφίσταται, αποκτά τα χαρακτηριστικά γλυκά και γήινα αρώματα του με αποχρώσεις φρεσκοκομμένου ξύλου και βρεγμένης γης. Παράγεται αποκλειστικά στην επαρχία Yunnan, στη νοτιοδυτική Κίνα, από φύλλα της ποικιλίας assamica.
Κήπος της Εδέμ bio
Ντελικάτη σύνθεση βιολογικής καλλιέργειας ανθών και βοτάνων που παραπέμπει σε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Τα αρώματα που πρωταγωνιστούν είναι του χαμομηλιού, της μέντας, της λεβάντας και του μάραθου ενώ συμπληρώνονται από άνθη πορτοκαλιάς, ροδοπέταλα, μελισσόχορτο καθώς και φύλλα φραουλιάς και φραγκοστάφυλου. Κούπα γλυκιά κι ευχάριστη στην πόση με μακρά, ικανοποιητική επίγευση.
Ψηφιδωτό της Φύσης bio
Ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και γεύσεων από βιολογικής καλλιέργειας φρούτα και βότανα. Αρχικά εμφανίζονται τα γλυκά αρώματα του μήλου, της σταφίδας και του φασκόμηλου ενώ στη συνέχεια βγαίνουν τα αναζωογονητικά αρώματα του δεντρολίβανου, του σαγκουίνι και της λεβάντας. Εξίσου απολαυστικό ζεστό ή κρύο, θα σας αφήσει με μια γλυκιά και δροσιστική επίγευση.
Γλυκόπικρες φλούδες πορτοκαλιού αρωματίζουν και συμπληρώνουν τις γήινες, nutty αποχρώσεις του βιολογικής καλλιέργειας rooibos. Κούπα με διαυγές, κεχριμπαρένιο λικέρ που αφήνει αναζωογονητική αίσθηση σε αυτόν που το πίνει. Απολαύστε το εξίσου προετοιμασμένο είτε ως ζεστό είτε ως κρύο τσάι.
Συνταγή:
Τρούφες σοκολάτας αρωματισμένες με Rooibos Πορτοκάλι, bioΥλικά
350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 κ.σ. Rooibos Πορτοκάλι bio
30 γρ.σκόνη κακάο
30 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τις 2κ.σ. Rooibos Πορτοκάλι bio και κατεβάστε από τη φωτιά. Εμβαπτίστε τα φύλλα για 15-20’ και αφαιρέστε τα.
2. Μόλις αφαιρέσετε το rooibos, προσθέστε στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και ανακατέψτε ωσότου τα υλικά ενωθούν και το μίγμα αποκτήσει βελούδινη υφή.
3. Καλύψτε το μίγμα με μεμβράνη και τοποθετήστε το για όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για 3 ώρες στην κατάψυξη.
4. Φέρτε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου και πλάστε το σε τρούφες που βουτάτε στο κακάο ή στο σουσάμι.