Blog

0 comments 0 share
26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Για να ετοιμάσετε απλά ένα ωραίο τσάι

 


Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε το τσάι σας τα απογεύματα παρέα με τους φίλους σας... Αν η προετοιμασία του τσαγιού σε κούπα είναι η πρωινή σας συνήθεια πριν την δουλειά.. Αν το τσάι είναι κομμάτι αγαπημένο της ζωής σας... Ελάτε μαζί μας και μάθετε τα μυστικά της σωστής προετοιμασίας του, ώστε πάντα να απολαμβάνετε μία γευστική κούπα με πλούσια αρώματα...

Πριν από οτιδήποτε άλλο, μετρήστε με προσοχή και βάλτε στην άκρη τα φύλλα που θα χρειαστείτε, ακολουθώντας τον κανόνα των 2 γραμμ. φύλλα τσαγιού ανά 200ml νερού.

Έχετε κατά νου, ότι το σχήμα που έχει δοθεί στα φύλλα κατά την επεξεργασία τους επηρεάζει τον όγκο που αντιστοιχεί ανά γραμμάριο. Προσαρμόστε, λοιπόν, αναλόγως την ποσότητα. Παραδείγματος χάριν, για μια κούπα των 200ml υπολογίστε 1 κ.γ. για ένα σφιχτοτυλιγμένο oolong ή ένα Gunpowder και 2-2,5 κ.γ. για ένα λευκό Bai Mu Dan του οποίου τα φύλλα είναι διάπλατα ανοιχτά διατηρώντας το φυσικό τους σχήμα.

Προθερμάνετε το σκεύος στο οποίο θα ετοιμάσετε το τσάι σας ώστε να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία την ώρα της εμβάπτισης.

Το νερό, αποτελεί το 99,9% μιας κούπας τσαγιού. Κατά συνέπεια, η ποιότητα του, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την κούπα σας. Προτιμήστε μαλακό νερό με ελαφρά αλκαλικό ΡΗ, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο ώστε να έχουν απομακρυνθεί το χλώριο και λοιπές ουσίες που καταστρέφουν τη γεύση του νερού.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε για το τσάι σας νερό που έχει ξαναβράσει ή βρίσκεται για αρκετό καιρό στον βραστήρα σας. Καθώς θα έχει χάσει το διαλυμένο του οξυγόνο, θα δώσει μία επίπεδη, άνοστη γεύση στο τσάι σας.

Γεμίστε κάθε φορά με φρέσκο, κρύο νερό τον βραστήρα σας και φέρετε το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο τσαγιού που ετοιμάζετε σύμφωνα με τον πίνακα μας.

Διαφορετικοί τύποι τσαγιού απαιτούν και διαφορετικό χρόνο εμβάπτισης για να αναδειχθούν. Αφήστε το τσάι να εμβαπτιστεί μόνο για όσο χρόνο προτείνεται στον πίνακα.

Όταν ολοκληρωθεί η ώρα της εμβάπτισης, αφαιρέστε το φίλτρο ή φακελάκι από το σκεύος σας και σερβίρετε το τσάι. Ποτέ μην αφήνετε τα φύλλα μέσα στο νερό καθώς θα απελευθερώσουν τανίνες που θα πικρίσουν το τσάι.
 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ

   
Λευκό και Αρωματισμένο Λευκό 5-7' 85 - 90 °C
Πράσινο Κίνας και Αρωματισμένο Πράσινο Κίνας 3-5' 75 - 90 °C
Πράσινο Ιαπωνίας και Αρωματισμένο Πράσινο Ιαπωνίας 2-4' 60 - 75 °C
Oolong και Αρωματισμένο Oolong 5-7' 85 - 95 °C
Μαύρο και Αρωματισμένο Μαύρο 3-4' 90 - 95 °C
Pu'er 4-6' 95 -100 °C
Βότανα και Μίγματα Βοτάνων 8-10' 90 - 100 °C
Fruit infusions 8-10' 90 - 100 °C
Rooibos 6-8' 95 - 100 °C



Μόλις εξοικειωθείτε με την διαδικασία της προετοιμασίας του τσαγιού σας, πειραματιστείτε με τις παραμέτρους της ποσότητας του τσαγιού, του χρόνου και της θερμοκρασίας του νερού και απολαύστε μία κούπα με διαφορετικό κάθε φορά προφίλ, κομμάτι του τεράστιου κόσμου του τσαγιού.

 

Φτιάξτε τη διάθεσή και το τσάι σας, με υπέροχα αξεσουάρ από το "Δρόμο του τσαγιού"

Χρονόμετρα και κλεψύδρες για να μην πιείτε ποτέ πικρό τσάι...  Χρονόμετρο τσαγιού ,   Τριπλή κλεψύδραΚλεψύδρα Ronnefeldt



Θερμόμετρο για να βρίσκετε τη σωστή θερμοκρασία του νερού σας.

Δοσομετρητές ποικίλων αισθητικών και υλικών όπως κοκάλινος , επάργυρος ή ξύλινος .
Φίλτρα ανοξείδωτα, βαμβακερά, χάρτινα, από μπαμπού , με στολίδια ή πιο μίνιμαλ, με βάση ή χωρίς, σε μέγεθος ατομικό ή οικογενειακό ώστε να ταιριάξουν στο στυλ και τις ανάγκες σας...
 

Πώς να αποθηκεύσω το τσάι μου?


Και μην ξεχνάτε.. Το τσάι έχει την ιδιότητα να απορροφάει τις οσμές και την υγρασία. Κρατήστε το, λοιπόν, μακριά από τα ράφια του καφέ και των μπαχαρικών αλλά και από τις εστίες θέρμανσης και φωτός. Για να διατηρήσει την φρεσκάδα του και τα αρώματά του, αποθηκεύστε το σε αεροστεγή και αδιαφανή δοχεία όπως αυτά με το σήμα μας ή τα νέα υπέροχα γιαπωνέζικα κουτιά Akiko και Yame με διπλό καπάκι για άψογη διατήρηση.



 

 

Συνταγή: Τρούφες σοκολάτας αρωματισμένες με περγαμόντο


Συνταγή από το βιβλίο "Culinary Tea" της Cynthia Gold

 

 

Υλικά (για 24 τρούφες

  • 2,5 κ.γ. φύλλα  "Earl Grey Lord Byron"
  • 120ml βραστό νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 230 γραμμ. κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 85 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 50 γραμμ. σκόνη κακάο

Oδηγίες

  1. Εγχύστε τα φύλλα τσαγιού στο βραστό νερό για 4 λεπτά.
  2. Χτυπήστε τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ και σταδιακά προσθέστε το έτοιμο τσάι ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Λιώστε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά. Όταν λιώσει η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα αυγού και το αλάτι. Προσθέστε στο μίγμα το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ωσότου δέσει.
  5. Φέρτε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου, πλάστε σε μπαλίτσες και κυλίστε στη σκόνη κακάο.
Tip! Εναλλακτικά, αρωματίστε τις τρούφες σας με το"Χειμωνιάτικο όνειρο" ή το "Lady Grey"










 

 



 





 

 



 

Αρχείο

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.