Blog

0 comments 0 share
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ταξίδι στα χρώματα της μέντας

Ο Δρόμος του Τσαγιού μέσα στο καλοκαίρι λαχταρά για ένα τσάι μέντας και σας προσκαλεί με χαρά στο Μαρόκο για μία γευστική και ευωδιαστή εμπειρία. Εντρυφείστε σ’ ένα είδος τελετουργικού με το  περίφημο Μαροκινό τσάι με δυόσμο, με μία αναλογία 100 φύλλων ανά λίτρο. Παρασκευάζεται με φύλλα δυόσμου (Nanah mint στα Αραβικά), τσάι Gunpowder και μπόλικη ζάχαρη.
Σερβίρεται σε γυάλινα ποτηράκια. Το χειμώνα όταν τα φύλλα δυόσμου είναι δυσεύρετα, μπορεί να παρασκευαστεί με φύλλα αψινθιάς (Αρτεμισία το αψίνθιο).  (Τσάι Μαρακές)




Λέγεται ότι το Τσάι Μέντας πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 1850 κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου, όταν ένας Βρετανός έμπορος τσαγιού βρέθηκε στο Μαρόκο εγκλωβισμένος με το εμπόρευμά του, ένα φορτίο από Gunpowder tea, χωρίς να μπορεί να ταξιδέψει προς τις χώρες της Βαλτικής. 






Ανακαλύψτε το πράσινο τσάι Gunpowder βιολογικής καλλιέργειας από την επαρχία Zhejiang στην Κίνα. 


  

Gunpowder 
  Στο Gunpowder κάθε φύλλο τσαγιού τυλίγεται σε μικρούς στρογγυλούς σβώλους. Πιστεύεται ότι, ονομάστηκε έτσι επειδή μοιάζει με σβώλους μπαρουτιού ή ότι η αγγλική ονομασία μπορεί να προήλθε από την κινέζικη φράση των   Μανδαρίνων gāng pào de  που σημαίνει φρεσκοβρασμένο  και ακούγεται σαν το αγγλικό ‘gunpowder’.
















  Δυόσμο
  Στην κατηγορία Βότανα ανακαλύψτε το Δυόσμο. Θα χαρείτε να μάθετε ότι η κατανάλωση του αρωματικού δυόσμου (Mentha spicata) είναι συμβατή με την ομοιοπαθητική θεραπεία. 












 
 

Συνταγή:

Πώς να φτιάξετε το δικό σας  τσάι μέντας

 
   Μπορείτε να φτιάξετε το τσάι Μαρακές που περιέχει ήδη  αποξηραμένα φύλλα μέντας ή να ακολουθήστε την κλασσική συνταγή από το Μαρόκο που σας δίνουμε εδώ. Δεν είναι ατομικό τσάι άλλα ένα τσάι της παρέας που μοιράζεται.

 
 Για 1 λίτρο τσάι 


   Βάλτε 10 γρ. τσάι gunpowder ή 2 κ. σ. σε 1 τσαγιέρα, ρίξτε λίγο νερό, ανακατέψτε καλά και πετάξτε αυτό το πρώτο νερό μετά από 1 λεπτό. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί την πίκρα του τσαγιού.
   Γεμίστε την τσαγιέρα με μέντα, φύλλα και κλαδιά, μπόλικη ζάχαρη, ξαναγεμίστε με καυτό νερό και αφήστε 7-8 λεπτά. Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια
   Για παγωμένο tea mint αποθηκεύστε το εκχύλισμα στο ψυγείο αφού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε με πάγο και φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.



 

 


 

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Το tearoute.gr χρησιμοποιεί cookies για να σου εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσεις, θεωρούμε πως μας δίνεις τη συγκατάθεσή σου για να λαμβάνεις όλα τα cookies του tearoute.gr. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
x