Blog

0 comments 0 share
18 ΜΑΪΟΥ 2018

Τα χρώματα της άνοιξης

 

Η άνοιξη έφτασε στο αποκορύφωμά της και τα αρώματά της πλημμυρίζουν  την ατμόσφαιρα. 
Ποια λοιπόν η καλύτερη ώρα για να ξεκλέψουμε λίγες στιγμές για τον εαυτό μας και να απολαύσουμε κάτω από τα ανθισμένα κλαδιά,  αναζωογονητικά  τσάγια από άνθη και φρούτα; 

Φτιαγμένα αποκλειστικά με λαχταριστά  κομματάκια αποξηραμένων φρούτων και ανθέων και χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη αφού έχουν τη φυσική  γλύκα των αποξηραμένων φρούτων, τα τσάγια από άνθη και φρούτα αποτελούν μία υγιεινή και εύγευστη επιλογή ροφήματος για τον καθένα, ενώ παράλληλα, είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων και ενυδατώνουν τον οργανισμό.


Το τσάι από άνθη και φρούτα μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι καθώς δεν περιέχει καφεΐνη. Κρύο και με μπόλικα παγάκια  την άνοιξη και το καλοκαίρι για να μας αναζωογονήσει και δροσίσει, ζεστό κι αρωματικό το φθινόπωρο και το χειμώνα για να μας ζεστάνει και να μας χαλαρώσει..  





Στο δρόμο του τσαγιού διατηρούμε μία μεγάλη ποικιλία μιγμάτων με άνθη και φρούτα  για να δοκιμάσετε και να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην εποχή και τη διάθεσή σας.
Εδώ, απλά σας κλείνουμε το μάτι με τα δικά μας αγαπημένα ανοιξιάτικα τσάγια από άνθη και φρούτα...


Μπουμπούκια τριαντάφυλλου 
Τριαντάφυλλο. Το πιο ντελικάτο και αρχοντικό όλων.  Μοσχομυριστά μπουμπούκια τριαντάφυλλου που πέραν της αισθητικής ικανοποίησης, προσφέρουν αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες και αρωματίζουν μοναδικά μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές συνθέσεις.







Τραγούδι της γης  
Μία χαρούμενη τόσο οπτικά όσο και γευστικά σύνθεση. Το Τραγούδι της Γης είναι ένα πανέμορφο πάντρεμα αποξηραμένων ανθέων όπως τριαντάφυλλα και χαμομήλι με αρωματικά φρούτα όπως το αχλάδι, το ξινόμηλο και οι φράουλες. Κούπα ντελικάτη και φλοράλ με γλυκόξινα αρώματα που φέρνουν στο νου την Άνοιξη.






Αλεξανδρινή συμφωνία
Όλη η φρεσκάδα της Άνοιξης στην κούπα σας! Φούξια αποχρώσεις με τα αρώματα της φράουλας και της μέντας να κυριαρχούν παρέα με άλλα δροσερά συστατικά όπως το σμέουρο, το φραγκοστάφυλλο, το βατόμουρο και τα ροδοπέταλα... Ένα ιδιαίτερα αναζωογονητικό αφέψημα, είτε το προετοιμάσετε ζεστό είτε κρύο.





Κόκκινο σημείο  
Φρέσκια, ανοιξιάτικη δημιουργία με πρωταγωνιστές τα αποξηραμένα φρούτα. Ο ιβίσκος, το κυνόροδο και τα φραμπουάζ με τον έντονο χαρακτήρα τους, δίνουν οξύτητα και ισορροπημένη στυφίλα, η οποία απαλύνεται από τις γλυκές νότες του μήλου, της φλούδας πορτοκαλιού και των φύλλων μουριάς. Λικέρ στο χρώμα του ροδιού που αφήνει αίσθηση αναζωογόνησης.







Agra
Ζωηρή και αναζωογονητική σύνθεση αποξηραμένων τροπικών και μη φρούτων όπως παπάγια, μάνγκο, μήλο, ρόδι και πορτοκάλι, που μαζί με τα άνθη ιβίσκου σχηματίζουν μια κούπα ευκολόπιοτη σε έντονες φούξια αποχρώσεις. Τα γλυκόξινα αρώματα κυριαρχούν και δένουν απόλυτα είτε τα απολαύσετε ως ζεστό είτε ως κρύο τσάι.








 

 




Συνταγή:

 

1. Ροδόνερο με αποξηραμένα ροδοπέταλα

 

Θα χρειαστείτε:

Ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο
¼ κούπας  ροδοπέταλα  
1 κούπα αποσταγμένο νερό ζεστό αλλά όχι να βράζει



Εκτέλεση:
1. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μπουμπούκια τριαντάφυλλου ώστε να έχετε μόνο ροδοπέταλα.
2. Τοποθετήστε τα ροδοπέταλα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα  βάζο και ρίξτε νερό που είναι ζεστό αλλά δεν έχει βράσει.
2. Αφήστε το μίγμα να κάτσει ώσπου να κρυώσει.
4. Σουρώστε τα ροδοπέταλα και διατηρήστε στο ψυγείο.
 

 

2.  Ροδέλαιο

Γεμίστε τα 2/3 ενός βάζου με αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου και περιχύστε με αγνό παρθένο ελαιόλαδο που φτάνει 3 περίπου εκατοστά πάνω από την επιφάνεια των τριαντάφυλλων. Κλείστε καλά το βάζο και αφήστε το για 2-3 εβδομάδες σε φωτεινό μέρος. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, αφαιρέστε τα ροδοπέταλα και σουρώστε το ροδέλαιο σε ένα καθαρό δοχείο. 

 

 


 

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Το tearoute.gr χρησιμοποιεί cookies για να σου εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Αν συνεχίσεις, θεωρούμε πως μας δίνεις τη συγκατάθεσή σου για να λαμβάνεις όλα τα cookies του tearoute.gr. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
x