Τσάγια / Χρώματα του τσαγιού / Τσάι Μαύρο / Τσάγια προέλευσης / Sichuan Gushu
Το τσάι είναι βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα του ορεινού, ομιχλώδους Sichuan. Ένα καλό παράδειγμα της παραγωγής του αποτελεί το νέο μας φθινοπωρινής συγκομιδής μαύρο τσάι από την περιοχή Qionglai, από έναν κήπο σε υψόμετρο άνω των 1400μ.. Τα ματ, ομοιόμορφα φύλλα του με τις διάσπαρτες χρυσές κορυφές έχουν συλλεχθεί στο χέρι από δέντρα ηλικίας 60-100 ετών, μοσχοβολάνε ζάχαρη και βανίλια και φέρουν την αναζωογονητική δροσιά των κωνοφόρων δέντρων. Το λικέρ, γλυκό και μελωμένο, αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη γνώμη μας με τη μέθοδο gongfu που αφήνει χώρο για πειραματισμούς, επιτρέποντας άλλοτε να είναι πιο εμφανείς οι νότες ζάχαρης, σοκολάτας κι ανθών κι άλλοτε το ξύλο, η δροσιά, τα βρύα. Αφήνει μακρά επίγευση.
αναζωογονητική
γλυκό
ζάχαρη και ξύλο
τάρτα φρούτων
Tea Route
Κίνα Η περιοχή Sichuan, βόρεια του Yunnan και στα σύνορα με το Θιβέτ αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του δρόμου του τσαγιού και των αλόγων.
