Τσάγια / Βιολογικά / Χρώματα του τσαγιού / Τσάι Pu’er / Τσάγια Υγείας - Δίαιτας / Τσάγια προέλευσης / Τσάγια Βιολογικά / Sheng Pu'Er bio
Ιδιαιτέρως αρωματικό Sheng Pu'Er του 2019 από οργανικής καλλιέργειας κήπο που βρίσκεται κρεμασμένος σε υψόμετρο 1300 μέτρων στο Yunnan της Κίνας. Τα βρεγμένα φύλλα πλημμυρίζουν τον τόπο με αρώματα γλυκόξινων τροπικών φρούτων, όπως μάνγκο, παπάγια και ανανάς, καθώς και φλούδας ζαχαρωμένου λεμονιού. Το λικέρ παρουσιάζει πλούσια αίσθηση στο στόμα με γλυκιές νότες βρασμένου κάστανου και καλοκαιρινών φρούτων που σε κάθε επόμενη εκχύλιση εξελίσσονται, εμφανίζοντας πιο ξυλώδεις πτυχές. Η ευχάριστη πίκρα που εμφανίζεται παράλληλα και ανάλογα με τη διάρκεια εμβάπτισης των φύλλων, προσθέτει μία επιθυμητή διάσταση που κάνει το τσάι πιο ενδιαφέρον στον πότη. Το τσάι μπορεί να καταναλωθεί και φρέσκο και όσο παλαιώνεται απολαμβάνοντας τις αλλαγές στο προφίλ του. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για εισαγωγή στον κόσμο των Sheng Pu'Er. Mέθοδος gongfu ποσότητα: 2γρ. φύλλα τσαγιού ανά 30ml νερού διάρκεια εμβάπτισης και αριθμός εμβαπτίσεων: πολλαπλές εμβαπτίσεις διάρκειας λίγων δευτερολέπτων αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια τους θερμοκρασία νερού: 100°C σημείωση: Πριν από την πρώτη εμβάπτιση ξεπλένουμε τα φύλλα για λίγα δευτερόλεπτα με νερό στους 100°C.
Tea Route
Tip! Για να αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του τσαγιού σας, προτίμηστε την προετοιμασία σε gaiwan.
