Τσάγια / Χρώματα του τσαγιού / Τσάι Πράσινο / Τσάγια προέλευσης / Sencha Miyazaki
Ελαφρώς ατμισμένη sencha από το Miyazaki, στο νότο της Ιαπωνίας. Δίνει μία χρυσοπράσινη κούπα που ξεχωρίζει για το πλούσιο, κρεμώδες σώμα και τη γλύκα της. Κυριαρχούν τα πράσινα αρώματα, με ενδείξεις φρούτων που φέρνουν στο νου την άνοιξη. Αφήνει μακρά επίγευση και αναζωογονητική διάθεση. H ποικιλία Sayamakaori που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη sencha, δημιουργήθηκε το 1971 στην επαρχία Saitama. Διακρίνεται για την ευκολία στην καλλιέργεια, τη μεγάλη συγκομιδή που δίνει και την αντοχή στο κρύο.
αναζωογονητική
πράσινο
φρεσκοκομμένο γρασίδι
θαλασσινά
Tea Route
Ιαπωνία Η μέθοδος της άτμισης των φύλλων, βασικότατο στάδιο στη διαδικασία παραγωγής του τσαγιού Sencha, αναπτύχθηκε το 1740 από τον αγρότη Soen Nagatani στην πόλη Ujitawara του Kyoto. Το αποτέλεσμα, τσάγια“ζωντανά, που διατηρούν όλη τη φρεσκάδα των αρωμάτων τους.