Blog
Rooibos the African tea
Το Rooibos προέρχεται από έναν θάμνο που μεγαλώνει αποκλειστικά στην Νότια Αφρική. Τα φύλλα του είναι σε σχήμα βελόνας, ανοιχτού πράσινου χρώματος με μικρά κίτρινα λουλούδια την άνοιξη.
Το Rooibos λέγεται επίσης κόκκινο τσάι, λόγω του χρώματος του αφού έχει οξειδωθεί.
Χωρίς τείνη έχει μία καταπραϋντική δράση και ξεχωρίζει για την ελαφριά γλυκεία γεύση.
Το Rooibos αφού συλλέγεται κόβεται σε μικρά κομμάτια – βελόνες και κλαδάκια, στοιβάζεται και ραντίζεται με νερό, αρχίζοντας έτσι την οξείδωση και την αλλαγή του χρώματος προς το καφέ-κόκκινο. Στην συνέχεια το Rooibos απλώνεται στο ήλιο σε λεπτή στρώση για να στεγνώσει. Κοσκινίζεται και στην συνέχεια περνάει ελαφριά στον ατμό. Το Rooibos καταναλώνεται σκέτο ή με γάλα όπως το μαύρο τσάι.
Όπως το τσάι, το Rooibos προετοιμάζεται με συγκεκριμένο τρόπο, προσέχοντας το νερό, την ποσότητα, την θερμοκρασία και το χρόνο εκχύλισης .
- Χρησιμοποιείστε νερό φιλτραρισμένο ή σε μπουκάλι χωρίς πολλά μεταλλικά στοιχεία
- Το νερό ζεσταίνεται μέχρι 90οC. Υπολογίστε 3gr για 200μλ.
- Όσον αφορά το χρόνο, ανάλογα πόσο δυνατό θέλετε το Rooibos σας μπορείτε να το αφήσετε 5 με 10 λεπτά.