Ρυζόγαλο με Κόκκινη Πλατεία
H διακεκριμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μας παρουσιάζει ένα παραδοσιακό γλυκό με το τσάι "Κόκκινη πλατεία" απο το Δρόμο του τσαγιού.
Ρυζόγαλο με Κόκκινη Πλατεία
Υλικά για 5 μπολάκια :
750 ml γάλα φρέσκο πλήρες κατσικίσιο ή αγελάδος
20 γρ. κορν φλάουερ
500 γρ. καυτό νερό
¼ κ. γλ. αλάτι
45 γρ. Κόκκινη Πλατεία
15 γρ. βούτυρο αγελάδος ή αιγοπρόβειο
100-120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική ή μέλι ή ξυλιτόλη (ιδανική για διατροφή και διαβητικούς )
110 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών ή άλλο
1 ξυλάκι κανέλας
Κανέλα σκόνη, μέλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βάζουμε στην τσαγιέρα μας το καυτό νερό με το τσάι Κόκκινη πλατεία και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε τα φρούτα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το μισό τσάι, το αλάτι και το ξύλο κανέλας.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε και το υπόλοιπο τσάι και αφήνουμε να γίνει το ρύζι.
Ανακατεύουμε το κορν Φλάουερ στο κρύο γάλα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να δένει ρίχνουμε το υπόλοιπο και συνεχίζουμε μέχρι και την τελευταία δόση.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
* Zerowaste recipe Το ξύλο κανέλας το ξεπλένουμε και το κρατάμε για ακόμα μερικές χρήσης. Μετά το ρίχνουμε στο κομποστ.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το ζεστό ρυζόγαλο σε μπολ.
Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας και προσθέτουμε λίγο μέλι.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο.