Τσάγια / Βιολογικά / Χρώματα του τσαγιού / Matcha Powder Teas, Green – Blue – Black / Τσάι Πράσινο / Τσάγια προέλευσης / Τσάγια Βιολογικά / Pure Green / Matcha Uji100g - Δώρο δοσομετρητής bamboo
Υψηλής ποιότητας ιαπωνικό πράσινο τσάι σε μορφή σκόνης από το Uji, στην περιφέρεια Kyoto, που φημίζεται για την μακρόχρονη παράδοσή του στην παραγωγή τσαγιού από τον 12ο–13ο αιώνα. Η πρωινή ομίχλη, το ήπιο κλίμα και το εύφορο έδαφος της περιοχής προστατεύουν τα ευαίσθητα φύλλα από τον δυνατό ήλιο και τον παγετό, παράγοντας matcha φυσικά γλυκά, βελούδινα, με έντονο umami και διακριτικές φυτικές νότες. Πριν την συγκομιδή, τα φύλλα σκιάζονται για 3 εβδομάδες, αποκτώντας έτσι τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση τους και το ζωντανό πράσινο χρώμα τους. Μετά τη συγκομιδή ατμίζονται και αποξηραίνονται. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι φλέβες και τα κοτσάνια και, τέλος, τα φύλλα αλέθονται σε πέτρινο μύλο ωσότου γίνουν πούδρα. Όσο πιο ζωντανό κι έντονα λαχανί είναι το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα και πιο εκλεπτυσμένο το γευστικό τους προφίλ. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, το matcha αποτελεί όχι μόνο ένα βασικό στοιχείο της παράδοσης, αλλά και ένα φυσικό, ενεργειακό ρόφημα που μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά ζεστό ή παγωμένο. Προετοιμασία: Βάλτε σε μία μεγάλη κούπα 2 γρ. ή 1/3 κ.γ. matcha Ρίξτε 70-100ml νερό θερμοκρασίας 75ºC στην κούπα και ανακατέψτε με έναν αναδευτήρα. Συμπληρώστε με 200ml νερό. Το matcha πίνεται ζεστό ή παγωμένο.
Tea Route
Ιαπωνία Η μέθοδος Ōishita Saibai, η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική σκίασης για την καλλιέργεια τσαγιού, χάρη στην οποία τα φύλλα αποκτούν μια πιο πλούσια και εκλεπτυσμένη γεύση, αναπτύχθηκε στο Uji γύρω στον 16ο αιώνα.






