Τσάγια / Τσάι Προέλευσης / Βιολογικά / Χρώματα του τσαγιού / Matcha Powder Teas, Green – Blue – Black / Τσάι Πράσινο / Τσάγια προέλευσης / Τσάγια Βιολογικά / Pure Green / Matcha Kagoshima bio 30g
Το Matcha είναι ένα υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι σε μορφή σκόνης, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην ιαπωνική τελετή του τσαγιού. Τα φύλλα για το βιολογικό μας matcha προέρχονται από το νότιο τμήμα του νησιού Kyushu, από την επαρχία Kagoshima, γνωστή για το πλούσιο ηφαιστειακό της έδαφος και τις ιδανικές συνθήκες για καλλιέργεια τσαγιού. Δίνουν μία απαλή, στρογγυλή κούπα με έντονες φυτικές νότες. Χρησιμοποιήθηκαν οι ποικιλίες Yutakamidori και Yabukita που χαρακτηρίζονται από το ζωηρό γευστικό τους προφίλ. Πριν την συγκομιδή, τα φύλλα σκιάζονται για 3 εβδομάδες, αποκτώντας έτσι τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση τους και το ζωντανό πράσινο χρώμα τους. Μετά τη συγκομιδή ατμίζονται και αποξηραίνονται. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι φλέβες και τα κοτσάνια και, τέλος, τα φύλλα αλέθονται σε πέτρινο μύλο ωσότου γίνουν πούδρα. Όσο πιο ζωντανό κι έντονα λαχανί είναι το χρώμα, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα και πιο εκλεπτυσμένο το γευστικό τους προφίλ. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, το matcha αποτελεί όχι μόνο ένα βασικό στοιχείο της παράδοσης, αλλά και ένα φυσικό, ενεργειακό ρόφημα που μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά ζεστό ή παγωμένο.
αναζωογονητική
φρέσκο
grassy
dark chocolate
Tea Route
Ιαπωνία Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής του matcha – Usucha και Koicha. Το Usucha, που σημαίνει κυριολεκτικά «αραιό τσάι», είναι η πιο συνηθισμένη, ελαφριά εκδοχή του matcha, που μπορεί να σερβιριστεί και ως matcha latte ή με λίγο μέλι για επιπλέον γλυκύτητα. Αντίθετα, το Koicha, ή «παχύ τσάι», είναι περίπου τέσσερις φορές πιο συμπυκνωμένο και παραδοσιακά προορίζεται για ιαπωνικές τελετές τσαγιού και επίσημες περιστάσεις. Η πλούσια, βελούδινη υφή του απολαμβάνεται σε μικρές γουλιές, δίνοντας έμφαση στην ενσυνειδητότητα και τον σεβασμό.
