Blog

0 comments 0 share
02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Παγωτό matcha με φυστίκι Αιγίνης

Υλικά:

 
1 κ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, καλά παγωμένη
1 κ. ζαχαρούχο γάλα, καλά παγωμένο
3 κ.γ. matcha 
½ κ. φυστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος
1 πρέζα αλάτι 
 

Oδηγίες:

 
Kαβουρδίζουμε το φυστίκι Αιγίνης και μόλις κρυώσει το χοντροκόβουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε στο μίγμα το τσάι matcha περνώντας το μέσα από σίτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης. Αδειάζουμε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 8-10 ώρες. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.