Blog
0 comments
0 share
02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Παγωτό matcha με φυστίκι Αιγίνης
Υλικά:
1 κ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, καλά παγωμένη
1 κ. ζαχαρούχο γάλα, καλά παγωμένο
3 κ.γ. matcha
½ κ. φυστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος
1 πρέζα αλάτι
1 κ. ζαχαρούχο γάλα, καλά παγωμένο
3 κ.γ. matcha
½ κ. φυστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος
1 πρέζα αλάτι
Oδηγίες:
Kαβουρδίζουμε το φυστίκι Αιγίνης και μόλις κρυώσει το χοντροκόβουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε στο μίγμα το τσάι matcha περνώντας το μέσα από σίτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης. Αδειάζουμε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 8-10 ώρες. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.