Blog

0 comments 0 share
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Matcha cake


Υλικά:

 
90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.σ. matcha Shizuoka
100γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
30γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη, σε χλιαρή θερμοκρασία
 

Oδηγίες:

 
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Βάλτε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.  
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το matcha, αφού τα περάσετε από σίτα.
3. Χτυπήστε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέστε την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
4.Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε σε χαμηλή ένταση, ώσπου το μίγμα γίνει αφράτο.
5. Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. 
6. Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ομογενοποιείστε.
7. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήσετε για 50-60’ ή ώσπου ένα μαχαίρι βγαίνει από το κέντρο του καθαρό.
8. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο κι αφήστε το λίγο να κρυώσει. Μετά από λίγο βγάλτε το σε μία σχάρα και αφήστε το να κρυώσει τελείως. 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!