Blog

0 comments 0 share
18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Houjicha Tiramisu







Συστατικά για 3 ατομικές μερίδες 


Για το παντεσπάνι:
 

3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
40 γρ. αλεύρι
8 γρ. Houjicha powder 



Για την κρέμα Houjicha:

100 μλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παχύρρευστη για ζαχαροπλαστική
1 κ. γλ. Houjicha powder



Για την κρέμα σοκολάτας

100 μλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παχύρρευστη για ζαχαροπλαστική
80 γρ. μαύρη κουβερτούρας σε κομμάτια


Για το σιρόπι Houjicha
 

100 μλ. νερό
20 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλ. Houjicha powder 

Houjicha powder για διακόσμηση



Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (πάνω και κάτω) 
Χτυπάμε τα ασπράδια με 40 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την βανίλια, λίγο από τα ασπράδια και ανακατεύουμε
Ενσωματώνουμε προσεκτικά τα υπόλοιπα ασπράδια με σπάτουλα χωρίς να χτυπάμε
Βουτυρώνουμε 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και την στρώνουμε με λαδόκολλα 
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 18 λεπτά 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Κρέμα Houjicha: Χτυπάμε την κρέμα ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, ενσωματώνουμε το Houjicha powder

Κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να την βράσουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν έχει λειώσει, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στην συνέχεια χτυπάμε με μίξερ

Σιρόπι Houjicha: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο σιρόπι. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για το στήσιμο:

Θα χρειαστούμε 3 τσέρκια
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι, το κόβουμε οριζόντια σε 3 ίσα στρώματα. Με ένα τσέρκι, κόβουμε 9 δίσκους
Σε κάθε τσέρκι τοποθετούμε 1 δίσκο από παντεσπάνι, στάζουμε λίγο σιρόπι, βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά κρέμα σοκολάτας, επαναλαμβάνουμε με κρέμα Houchija αυτή τη φορά. Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο και καλύπτουμε με κρέμα σοκολάτας.
Αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει
Αφαιρούμε τα τσέρκια
Την ώρα που σερβίρουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο Houjicha powder


Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.