Blog
0 comments
0 share
06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Καλοκαιρινές συνταγές...
Συμπυκνώσαμε τις γεύσεις του καλοκαιριού σε συνταγές δροσερές, γεμάτες με τη φρεσκάδα και τα πολύπλοκα αρώματα του τσαγιού. Σας προ(σ)καλούμε να τις δοκιμάσετε, να τις μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας και να πιείτε μαζί μας στην υγειά του καλοκαιριού!
Lucy’s July
Υλικά:
75ml τσάι Βανίλια που θα παρασκευάσουμε με ½ κ.γ. φύλλα τσαγιού
75ml χυμός ροδάκινο
75ml tonic water
παγάκια για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
Προετοιμάζουμε 75 ml τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε το τσάι με το χυμό ροδάκινο και το tonic water. Αδειάζουμε σε ψηλό, γυάλινο ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο.
Αν θέλουμε αλκοόλ, αντικαθιστούμε το tonic water με ίση ποσότητα τζίν ή βότκα.
Παγωτό matcha με φυστίκι Αιγίνης
Υλικά:
1 κ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, καλά παγωμένη
1 κ. ζαχαρούχο γάλα, καλά παγωμένο
3 κ.γ. matcha
½ κ. φυστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος
1 πρέζα αλάτι
1 κ. ζαχαρούχο γάλα, καλά παγωμένο
3 κ.γ. matcha
½ κ. φυστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος
1 πρέζα αλάτι
Oδηγίες:
Kαβουρδίζουμε το φυστίκι Αιγίνης και μόλις κρυώσει το χοντροκόβουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε στο μίγμα το τσάι matcha περνώντας το μέσα από σίτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης. Αδειάζουμε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 8-10 ώρες. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.
Milkshake Μαστίχα Chai
Υλικά:
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη Μαστίχα Χίου. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσάι. Αφήνουμε το τσάι μέσα στο γάλα για μισή ώρα. Αφαιρούμε το τσάι και βάζουμε το γάλα στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει. Προσθέτουμε σε blender το παγωμένο γάλα και το παγωτό και τα χτυπάμε. Φέρνουμε την υφή του milkshake στα μέτρα μας προσθέτοντας παγωτό ή γάλα. Σερβίρουμε σε ψηλό γυάλινο ποτήρι.
Matcha coconut smoothie
Υλικά:
για το smoothie:
¼ αβοκάντο
¼ κ. coconut cream, παγωμένη
½ κ. Γάλα καρύδας, παγωμένο
½ κ.γ. matcha
1 κ.σ. cacao nibs
1 κ.σ. maple syrup (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
για το γαρνίρισμα:
1 κ.σ. τσιπς καρύδας
1 κ.γ. cacao nibs
¼ αβοκάντο
¼ κ. coconut cream, παγωμένη
½ κ. Γάλα καρύδας, παγωμένο
½ κ.γ. matcha
1 κ.σ. cacao nibs
1 κ.σ. maple syrup (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
για το γαρνίρισμα:
1 κ.σ. τσιπς καρύδας
1 κ.γ. cacao nibs
Οδηγίες:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα blender και χτυπάμε ωσότου ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε ποτήρι και γαρνίρουμε με τα τσιπς καρύδας και τα cacao nibs.
Καλοκαιρινή ντοματόσουπα με gyokuro
Υλικά για δύο μερίδες:
200ml τσάι Gyokuro Okumidori που θα παρασκευάσουμε με ½ κ.γ. φύλλα τσαγιού
800 gr ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. φρέσκο, κρεμώδες κατσικίσιο τυρί
Οδηγίες:
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και πετάμε τις φλούδες τους. Βάζουμε τις ντομάτες σε ρηχό και πλατύ τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου εξατμιστούν τα ζουμιά τους. Μόλις μείνει η ψίχα της ντομάτας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Η σάλτσα που θα μας μείνει θα πρέπει να είναι περίπου 200-300ml, ανάλογα με την ποικιλία της ντομάτας που χρησιμοποιήσαμε.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το Gyokuro Okumidori σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αραιώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το τσάι φέρνοντάς τα στην επιθυμητή πυκνότητα. Εμείς προτείνουμε 250ml ντοματόσαλτσας με 200ml τσαγιού.
Σερβίρουμε σε μπολ με μία κουταλιά κατσικίσιο τυρί, φρεσκοτριμμένο θυμάρι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το Gyokuro Okumidori σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αραιώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το τσάι φέρνοντάς τα στην επιθυμητή πυκνότητα. Εμείς προτείνουμε 250ml ντοματόσαλτσας με 200ml τσαγιού.
Σερβίρουμε σε μπολ με μία κουταλιά κατσικίσιο τυρί, φρεσκοτριμμένο θυμάρι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Το τσίπουρο του καλοκαιριού
200 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
8 γρ. φύλλα τσαγιού Βυσσινόκηπος
ή
8 γρ. φύλλα τσαγιού Άνθος της Πέτρας
Οδηγίες:
Βάζουμε το τσίπουρο μαζί με τα φύλλα του τσαγιού σε γυάλινο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος. Στις 4 ώρες δοκιμάζουμε, ώστε να δούμε αν η ένταση του αρώματος από το τσάι είναι αρκετή. Αν ναι, σουρώνουμε το τσίπουρο σε ένα άλλο μπουκάλι όπου και θα το διατηρήσουμε. Αν μας φαίνεται αδύναμο, το αφήνουμε και ξαναδοκιμάζουμε ανά ώρα ή ωσότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το αρωματισμένο τσίπουρο μπορούμε να το καταναλώσουμε με πάγο ή να το χρησιμοποιήσουμε ως συστατικό σε άλλα κοκτέιλς.
Το αρωματισμένο τσίπουρο μπορούμε να το καταναλώσουμε με πάγο ή να το χρησιμοποιήσουμε ως συστατικό σε άλλα κοκτέιλς.