Τσάγια / Χρώματα του τσαγιού / Τσάι Λευκό / Τσάγια αρωματισμένα / Jasmine Arch
Οι Κινέζοι, εδώ και αιώνες, πλέκουν φύλλα τσαγιού, δημιουργώντας τα πιο απίθανα σχήματα που μπορούν να αριθμούν δεκάδες φύλλα τσαγιού. Μέσα σ' αυτά κρύβουν άνθη που ανοίγουν σταδιακά μέσα στο νερό. Φτιάχνονται παραδοσιακά στα απομονωμένα χωριά του βουνού Huang στο νότιο τμήμα της επαρχίας Anhui. Όταν ανοίγει το Jasmine Arch, δημιουργείται ένα τόξο από μπουμπούκια γιασεμιού που βγαίνει από ένα άνθος καλεντούλας. Οδηγίες χρήσης : 1. Ζεσταίνουμε 400 ml νερό στους 80ºC περίπου (να μην βράσει). 2. Τοποθετούμε το μπαλάκι σε μια γυάλινη τσαγιέρα και το ξεπλένουμε με λίγο ζεστό νερό το οποίο πετάμε στη συνέχεια. 3. Γεμίζουμε τη τσαγιέρα με ζεστό νερό. Η μπάλα τσαγιού θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανοίγει και να αποκαλύπτει τα άνθη που περιέχει. 4. Μπορείτε να ξαναφτιάξετε τσάι με την ίδια μπάλα 3-4 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Tea Route
Κίνα Tip! Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη, γυάλινη τσαγιέρα ώστε να απολαύσετε το άνθος του τσαγιού καθώς θα ξεδιπλώνεται και θα παίρνει μορφή μέσα στο ζεστό νερό..