Τσάγια / Χρώματα του τσαγιού / Τσάι Πράσινο / Τσάγια Βιολογικά / Houjicha bio
Αν και δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το houjicha είναι ένα πράσινο τσάι. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα μοναδικό τύπο ιαπωνικού πράσινου τσαγιού που αποκτά το ζεστό καβουρδισμένο άρωμα και τη στρογγυλή γλυκιά γεύση του αφού ψηθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, στους 200°-300°C περίπου. Το houjicha, κυριολεκτικά ψημένο τσάι, εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1920 στο Κυότο κι έκτοτε αποτελεί αγαπημένο καθημερινό ρόφημα των Ιαπώνων. Καθώς η διαδικασία του ψησίματος αφαιρεί κατά πολύ την καφεΐνη και την πικρή γεύση από το τσάι, δίνεται άφοβα σε πολύ μικρά παιδιά και προτιμάται για τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Το houjicha μας είναι βιολογικής καλλιέργειας από την περιοχή της Kagoshima κι αποτελείται από χοντροκομμένα φύλλα και κλωνάρια bancha σε καφεπράσινες αποχρώσεις. Το ψήσιμο, όχι επιθετικό, έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος πίκρας ή στυφάδας. Τσάι με λικέρ γλυκό, ξεδιψαστικό κι ευχάριστο. Επικρατούν αρώματα ξύλου, άχυρου και καβουρδισμένων καρπών που συνυπάρχουν αρμονικά με νότες πράσινου τσαγιού στο βάθος.
χαρούμενη
ξυλώδες
ξύλο
ζυμαρικά
Tea Route
Ιαπωνία Το houjicha φτιάχνεται συνήθως από φύλλα έτοιμου πράσινου τσαγιού sencha, bancha ή και kukicha, συνήθως bancha, που τα ψήνουν στους 200°C περίπου κι αμέσως τα κρυώνουν.