Blog

0 comments 0 share
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Καλό Πάσχα!

Αυγό κρακελαριστό με τσάι

 

Για 6 αυγά. 

Βάλτε τα αυγά σας σε νερό που κοχλάζει και βράστε τα 9 λεπτά. 
Παράλληλα αφήστε τον ίδιο χρόνο σε ένα χάρτινο φίλτρο 5 γραμμάρια τσάι – προτείνουμε ένα καπνιστό Lapsang Souchong – να μουλιάσει
Αφού βράσουν τα αυγά, αφήστε τα λίγο σε κρύο νερό. Στην συνέχεια χτυπήστε τα ελαφρώς στον πάγκο εργασίας ώστε το κέλυφος να κρακελαριστεί χωρίς να φύγει από το αυγό. Μπορείτε να τα ρολάρετε στον πάγκο ή ακόμα χτυπήστε τα σε όλη την επιφάνεια τους με ένα μικρό κουταλάκι
Βουτήξτε τα σπασμένα αυγά στο τσάι και βράστε τα ξανά για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο τσάι. Αφαιρέστε τότε το κέλυφος. Το αυγό σας θα έχει βαφτεί γραμμικά ακολουθώντας το σχήμα των σπασίματων-κρακελαρισμάτων.
Απολαύστε τα με λίγη μαγιονέζα
 





 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Αρχείο

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.