Blog
0 comments
0 share
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Καλό Πάσχα!
Αυγό κρακελαριστό με τσάι
Για 6 αυγά.
Βάλτε τα αυγά σας σε νερό που κοχλάζει και βράστε τα 9 λεπτά.
Παράλληλα αφήστε τον ίδιο χρόνο σε ένα χάρτινο φίλτρο 5 γραμμάρια τσάι – προτείνουμε ένα καπνιστό Lapsang Souchong – να μουλιάσει
Αφού βράσουν τα αυγά, αφήστε τα λίγο σε κρύο νερό. Στην συνέχεια χτυπήστε τα ελαφρώς στον πάγκο εργασίας ώστε το κέλυφος να κρακελαριστεί χωρίς να φύγει από το αυγό. Μπορείτε να τα ρολάρετε στον πάγκο ή ακόμα χτυπήστε τα σε όλη την επιφάνεια τους με ένα μικρό κουταλάκι
Βουτήξτε τα σπασμένα αυγά στο τσάι και βράστε τα ξανά για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο τσάι. Αφαιρέστε τότε το κέλυφος. Το αυγό σας θα έχει βαφτεί γραμμικά ακολουθώντας το σχήμα των σπασίματων-κρακελαρισμάτων.
Απολαύστε τα με λίγη μαγιονέζα
Παράλληλα αφήστε τον ίδιο χρόνο σε ένα χάρτινο φίλτρο 5 γραμμάρια τσάι – προτείνουμε ένα καπνιστό Lapsang Souchong – να μουλιάσει
Αφού βράσουν τα αυγά, αφήστε τα λίγο σε κρύο νερό. Στην συνέχεια χτυπήστε τα ελαφρώς στον πάγκο εργασίας ώστε το κέλυφος να κρακελαριστεί χωρίς να φύγει από το αυγό. Μπορείτε να τα ρολάρετε στον πάγκο ή ακόμα χτυπήστε τα σε όλη την επιφάνεια τους με ένα μικρό κουταλάκι
Βουτήξτε τα σπασμένα αυγά στο τσάι και βράστε τα ξανά για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο τσάι. Αφαιρέστε τότε το κέλυφος. Το αυγό σας θα έχει βαφτεί γραμμικά ακολουθώντας το σχήμα των σπασίματων-κρακελαρισμάτων.
Απολαύστε τα με λίγη μαγιονέζα