Blog
Shou Pu'Er
Πριν από εικοσιπέντε χρόνια περίπου, λίγοι είχαν ακουστά το τσάι Pu'Er έξω από το Yunnan της Κίνας και ακόμη λιγότεροι το είχαν δοκιμάσει. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το puer έγινε όχι απλά γνωστό σε όλο τον κόσμο για το ιδιαίτερο γευστικό προφίλ του και τις πλούσιες φαρμακευτικές του ιδιότητες αλλά και αντικείμενο επένδυσης και συλλογής, μιας και είναι ένα από τα λιγοστά τσάγια που μπορεί να παλαιωθεί, αυξάνοντας με το πέρασμα του χρόνου την αξία του, ακριβώς όπως συμβαίνει και με ένα καλό κρασί. [...]
Τσάι και μαγειρική
Στην Ασία, η χρήση του τσαγιού στη μαγειρική είναι τόσο παλιά όσο και η ανακάλυψη της ίδιας της Camellia Sinensis. Εδώ και αιώνες οι Κινέζοι απολαμβάνουν ως σνακ τα tea eggs ή marble eggs, οι Ιάπωνες αρωματίζουν τους ζωμούς τους με τσάι, οι Θιβετιανοί δεν κάνουν βήμα χωρίς το butter tea τους και οι ... [...]
Blue tea, Clitoria ternatea
Ιδιαιτέρως δημοφιλές κι αναγνωρίσιμο χάρη στο μπλε χρώμα που βάφει το λικέρ, το blue tea ή butterfly pea tea προέρχεται από το φυτό Clitoria ternatea κι απαντάται κυρίως στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϋλάνδη, η Μαλαισία και το... [...]