Blog
Από το λευκό έως το μαύρο...
Μέρος Α
Αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό. Αλλά πόσα γνωρίζουμε για την καταγωγή του και τα στάδια επεξεργασίας που μεσολαβούν για την προετοιμασία της κάθε κατηγορίας τσαγιού; Στο άρθρο αυτό, μιλάμε για την προέλευση του τσαγιού και κάνουμε μία εισαγωγή στις διάφορες μεθόδους παραγωγής που καθορίζουν την κάθε κατηγορία τσαγιού, χαρίζοντας μας αυτή την τεράστια γκάμα ποικιλιών, αρωμάτων και γεύσεων που τα χαρακτηρίζουν. [...]
Αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό. Αλλά πόσα γνωρίζουμε για την καταγωγή του και τα στάδια επεξεργασίας που μεσολαβούν για την προετοιμασία της κάθε κατηγορίας τσαγιού; Στο άρθρο αυτό, μιλάμε για την προέλευση του τσαγιού και κάνουμε μία εισαγωγή στις διάφορες μεθόδους παραγωγής που καθορίζουν την κάθε κατηγορία τσαγιού, χαρίζοντας μας αυτή την τεράστια γκάμα ποικιλιών, αρωμάτων και γεύσεων που τα χαρακτηρίζουν. [...]
New teas, new route...
Μέρος Β
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα νέα μας τσάγια και περνάμε από την Κίνα, στο Βιετνάμ και στην Ινδία. Δοκιμάζουμε ένα ελαφρώς καπνιστό πράσινο κι ένα ψημένο oolong από μικρές συγκομιδές των βορειοανατολικών επαρχιών του Βιετνάμ κι ένα αντιπροσωπευτικό 2nd flush chinary από το Ντάρτζιλινγκ της Ινδίας. Φύγαμε λοιπόν! [...]
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα νέα μας τσάγια και περνάμε από την Κίνα, στο Βιετνάμ και στην Ινδία. Δοκιμάζουμε ένα ελαφρώς καπνιστό πράσινο κι ένα ψημένο oolong από μικρές συγκομιδές των βορειοανατολικών επαρχιών του Βιετνάμ κι ένα αντιπροσωπευτικό 2nd flush chinary από το Ντάρτζιλινγκ της Ινδίας. Φύγαμε λοιπόν! [...]
New teas, new route...
Μέρος Α
Ανχουέι, Φουτζιέν, Χα Τζιάνγκ, Λάο Σαν, Ντάρτζιλινγκ. Με τα έξι νέα μας τσάγια εγκαινιάζουμε καινούριες συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς τσαγιού και ταξιδεύουμε σε Κίνα, Βιετνάμ και Ινδία για να εξερευνήσουμε πτυχές της γευστικής τους ταυτότητας. [...]
Ανχουέι, Φουτζιέν, Χα Τζιάνγκ, Λάο Σαν, Ντάρτζιλινγκ. Με τα έξι νέα μας τσάγια εγκαινιάζουμε καινούριες συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς τσαγιού και ταξιδεύουμε σε Κίνα, Βιετνάμ και Ινδία για να εξερευνήσουμε πτυχές της γευστικής τους ταυτότητας. [...]
Συνδυασμοί που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας...
Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια από τότε που ο πρωτοπόρος σεφ Michel Nischan, αποφάσισε να συνδυάσει τα πιάτα του με υψηλής ποιότητας τσάι αντί για κρασί, στο εστιατόριο Heartbeat στο Μανχάτταν... [...]