Black Puer Beeng Cha 2019 100γρ

Κωδικός: 40899

€15,00 / τεμάχιο
Όλη μέρα
4-5 λεπτά
100°C

Συμπιεσμένο σε σχήμα δίσκου shou pu’er του 2019 από το Menghai της επαρχία Yunnan στην Κίνα. Η συμπίεση και το φορμάρισμα του τσαγιού έγινε στο εργοστάσιο Run Min Xian Tea Factory στο Kunming. Λικέρ ανάλαφρο κι ευκολόπιοτο με ξυλώδεις νότες που θυμίζουν δάσος και γλυκές νότες σταφίδας. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να διατηρηθεί για περαιτέρω παλαίωση.

Προετοιμασία:
Ξεπλύνετε το τσάι σας μία ή δύο φορές, από 5-10" τη φορά, με νερό στους 100°C ώστε να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες, να “ξυπνήσετε" τα φύλλα σας και να προετοιμάσετε το έδαφος για περισσότερο ισορροπημένες εμβαπτίσεις.
Σε τσαγιέρα
Ποσότητα: 1γρ. φύλλα τσαγιού ανά 100ml νερού 
Διάρκεια εκχύλισης: 4-5'
Θερμοκρασία νερού: 100°C
Αριθμός εκχυλίσεων: 2-3

Μέθοδος gongfu 
Ποσότητα: 5-8γρ. φύλλα τσαγιού ανά 100ml νερού 
Διάρκεια εκχύλισης: ξεκινάμε με εκχύλιση 30” και αυξάνουμε τη διάρκεια σε κάθε επόμενη
Θερμοκρασία νερού: 100°C
Αριθμός εκχυλίσεων: μέχρι να χάσει τη γεύση του

Το τσάι shou puer, συχνά αποκαλούμενο στη Δύση και cooked ή ripe puer, είναι μία σχετικά καινούρια, ανεξάρτητη υποκατηγορία τσαγιού που ανήκει στα dark teas. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν η προσφορά φυσικά παλαιωμένου sheng puer δε μπορούσε να καλύψει την ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση του από πλευράς Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Ιαπωνίας. Επιδιώκοντας λοιπόν οι παραγωγοί τσαγιού του Yunnan να φτιάξουν ένα τσάι που να μιμείται το χρώμα και τη γεύση του φυσικά παλαιωμένου sheng puer, επινόησαν την τεχνική Wò Duī (wet piling). Η τεχνική αυτή συνίσταται σε στίβαγμα, ύγρανση κι ανακάτεμα των φύλλων maocha και ουσιαστικά επιτρέπει να πραγματοποιηθεί η ζύμωση των φύλλων του τσαγιού πολύ πιο γρήγορα, με την εισαγωγή των επιθυμητών για τη διαδικασία της ζύμωσης μικροβίων και τον έλεγχο των συνθηκών ζέστης και υγρασίας. Το τσάι shou pu’er είναι έτοιμο μέσα σε 45-60 μόλις ημέρες σε αντίθεση με το sheng puer που απαιτεί πολλά χρόνια παλαίωσης και ωρίμανσης προτού θεωρηθεί έτοιμο για κατανάλωση.
Ο συγκριτικά συντομότερος χρόνος παραγωγής του shou pu’er επιτρέπει την πώληση του σε οικονομικότερες τιμές σε σχέση με τα φυσικά παλαιωμένα puer, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει σημαντική διαφορά στα οφέλη του στην υγεία μας. Τα οφέλη αυτά, ανάμεσα σε άλλα, συνίστανται σε μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, σε προστασία την υγείας της καρδιάς και σε ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Παραδοσιακά, τα puer καταναλώνονται μετά από λιπαρά γεύματα και αλκοόλ και μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Ακόμη, είναι αρκετά χαμηλά σε καφεϊνη.
Tα shou pu’er παρουσιάζουν μία μεγάλη γκάμα αρωμάτων και γεύσεων ανάλογα με την πρώτη ύλη, την περιοχή προέλευσης και την επεξεργασία που τους δίνεται, συνήθως όμως χαρακτηρίζονται ως γήινα, ξυλώδη, γλυκά, λεία, φαρμακευτικά, βοτανικά. Τα φύλλα τους μπορεί να είναι χύμα ή συμπιεσμένα σε διάφορα σχήματα, όπως δίσκος, τούβλο, φωλιά και άλλα.  

 • tea route
  Tea Route

  Κίνα Το τσάι pu’er παράγεται αποκλειστικά στην επαρχία Yunnan της Κίνας από ελεύθερα στη φύση τεϊόδεντρα που έχουν ηλικία εκατοντάδων ετών.

  tea route

  Θέλεις να μάθεις ποιο τσάι σου ταιριάζει;Δοκίμασε την τύχη σου!

  Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
  Κατάλαβα!