Οι μαντεμένιες τσαγιέρες χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία από το 17ο αιώνα. Υπάρχουν 2 τύποι μαντεμένιων τσαγιέρων : η kyusu που χρησιμοποιείται για το τσάι και η tetsubin που χρησιμεύει για να ζεσταίνεται και να μεταφέρεται το νερό κατά τις τελετουργίες του τσαγιού. Οι τσαγιέρες που εισάγει ο Δρόμος του Τσαγιού παράγονται στην Κίνα. Οι τσαγιέρες είναι διακοσμημένες με ανάγλυφα εξωτερικά μοτίβα, ενώ το εσωτερικό τους φέρει πάντα υάλωση. Το μεγάλο πλεονέκτημα μιας μαντεμένιας τσαγιέρας είναι ότι κρατάει το τσάι ζεστό για πολύ ώρα.