Blog

0 comments 0 share
03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Houjicha, το καινούργιο trend από την Ιαπωνία

  

     
 

 

Αν και δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το Houjicha είναι ένα πράσινο τσάι. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα μοναδικό τύπο Ιαπωνικού πράσινου τσαγιού που αποκτά το ζεστό καβουρδισμένο άρωμα και την στρογγυλή γλυκιά γεύση του αφού ψηθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, από 200 έως 300 βαθμούς. 

Το Houjicha, κυριολεκτικά ψημένο τσάι, εφευρέθηκε την δεκαετία του 1920 στο Κυότο και έκτοτε αποτελεί αγαπημένο καθημερινό ρόφημα των Ιαπώνων. Καθώς η διαδικασία του ψησίματος αφαιρεί κατά πολύ την καφεΐνη και την πικρή γεύση από το τσάι, δίνεται άφοβα σε πολύ μικρά παιδιά και προτιμάται για τις απογευματινές και βραδινές ώρες. 






 

Ο δρόμος του τσαγιού σας προτείνει 2 βιολογικής καλλιέργειας Houjicha, το ένα σε φύλλα και κλωναράκια και το άλλο σε μορφή σκόνης.


   
 


 Houjicha bio 
(
€ 4,50 / 50γρ.- € 9.00 / 100γρ.)
Το Houjicha μας είναι βιολογικής καλλιέργειας από την περιοχή της Kagoshima και αποτελείται από χοντροκομμένα φύλλα και κλωνάρια bancha σε καφεπράσινες αποχρώσεις. Το ψήσιμο, όχι επιθετικό, έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος πίκρας ή στυφάδας. Τσάι με λικέρ γλυκό, ξεδιψαστικό και ευχάριστο. Επικρατούν αρώματα ξύλου, άχυρου και καβουρδισμένων καρπών που συνυπάρχουν 

 










 

   
      Houjicha powder bio 
   (
€ 8.00 / 30γρ.- € 20.00 / 100γρ.)
   Το Houjicha Powder είναι ένα πράσινο τσάι σε σκόνη του οποίου τα φύλλα      έχουν ψηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, έχει γλυκείες νότες από ψημένο      φουντούκι που θυμίζουν capuccino.
   Τέλειο για να φτιάξετε το trend ρόφημα Hojicha Latte και για γλυκά. 





 

 

Houjicha Latte the must

Το Houjicha Latte είναι από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στην Ιαπωνία. Το γάλα αναδεικνύει την καβουρδισμένη γεύση του Houjicha. Θυμίζει ένα blend από καφέ και σοκολάτα και προσφέρει μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο καφέ. Το Houjicha latte είναι το τέλειο τσάι latte. 






Συστατικά:

4 γρ. Houjicha powder
30 μλ. νερό
150 μλ. γάλα (φυτικό ή ζωικό)
½ κ. γλ. ζάχαρη (ή άλλου γλυκαντικού)
Λίγο Houjicha powder και σαντιγί για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Ανακατευουμε καλά το Houjicha powder και την ζάχαρη σε μία κούπα
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη
Ζεσταίνουμε το γάλα μόνο μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, φτιάχνουμε αφρόγαλα και το ρίχνουμε προσεκτικά στην κούπα 
Προαιρετικά, διακοσμούμε με σαντιγί και Houjicha powder.
 

Houjicha Tiramisu


Συστατικά για 3 ατομικές μερίδες 

Για το παντεσπάνι:

3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
40 γρ. αλεύρι
8 γρ. Houjicha powder 

Για την κρέμα Houjicha:

100 μλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παχύρρευστη για ζαχαροπλαστική
1 κ. γλ. Houjicha powder 

Για την κρέμα σοκολάτας

100 μλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παχύρρευστη για ζαχαροπλαστική
80 γρ. μαύρη κουβερτούρας σε κομμάτια

Για το σιρόπι Houjicha

100 μλ. νερό
20 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλ. Houjicha powder 

Houjicha powder για διακόσμηση



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (πάνω και κάτω) 
Χτυπάμε τα ασπράδια με 40 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την βανίλια, λίγο από τα ασπράδια και ανακατεύουμε
Ενσωματώνουμε προσεκτικά τα υπόλοιπα ασπράδια με σπάτουλα χωρίς να χτυπάμε
Βουτυρώνουμε 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και την στρώνουμε με λαδόκολλα 
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 18 λεπτά 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Κρέμα Houjicha: Χτυπάμε την κρέμα ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, ενσωματώνουμε το Houjicha powder

Κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να την βράσουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν έχει λειώσει, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στην συνέχεια χτυπάμε με μίξερ

Σιρόπι Houjicha: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο σιρόπι. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για το στήσιμο:
Θα χρειαστούμε 3 τσέρκια
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι, το κόβουμε οριζόντια σε 3 ίσα στρώματα. Με ένα τσέρκι, κόβουμε 9 δίσκους
Σε κάθε τσέρκι τοποθετούμε 1 δίσκο από παντεσπάνι, στάζουμε λίγο σιρόπι, βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά κρέμα σοκολάτας, επαναλαμβάνουμε με κρέμα Houchija αυτή τη φορά. Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο και καλύπτουμε με κρέμα σοκολάτας.
Αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει
Αφαιρούμε τα τσέρκια
Την ώρα που σερβίρουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο Houjicha powder

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Αρχείο

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.