Blog

0 comments 0 share
29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πως φτιάχνουμε το Matcha

Το matcha είναι ένα τσάι σε μορφή σκόνης, που είναι δυνατό σε τεΐνη.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το Matcha με την παραδοσιακή τελετουργία του τσαγιού. Αυτό το τσάι μπορεί όμως να είναι μια εναλλακτική καθημερινή και υγιεινή απόλαυση. Μπορεί μάλιστα να γίνει ένα ενεργειακό ρόφημα με ζεστό ή κρύο γάλα.


Πρόκειται για ένα υψηλού βαθμού ποιοτικό τσάι, τύπου Gyokuro, που έχει μεγαλώσει επί 3 βδομάδες κάτω από σκιά. Το τσάι έτσι γίνεται πιο γλυκό. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι μικροί μίσχοι και τα καθαρά φύλλα αλέθονται σε λεπτή σκόνη. Το Matcha είναι εξαιρετικά θρεπτικό, διότι ολόκληρο το φύλλο καταναλώνεται όταν πίνεται.

Οδηγίες χρήσης :

1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 80° C περίπου (να μην βράσει).
2. Ρίχνουμε 1/2 - 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό Matcha σε μια κούπα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αναδεύουμε. Όταν το μίγμα γίνει αφρώδες, συμπληρώνουμε με 100ml νερό ή ζεστό γάλα.



Αρχείο

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στην εταιρεία Tearoute χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.