Κένυα
 

Τέταρτη παραγωγός χώρα στον κόσμο, παρ' όλο που οι πρώτες φυτείες διαμορφώθηκαν το 1925, η Κένυα δίνει ιδιαίτερα δυνατά και πικάντικα τσάγια με φρουτώδες άρωμα. Καλλιεργημένα στους πρόποδες του όρου Kenya, κοντά στη λίμνη Βικτώρια, αυτά τα τσάγια υφίστανται επεξεργασία κατά 90% με την C.T.C. (Crushing -Tearing-Curling: Σύνθλιψη-Σκίσιμο-Τύλιγμα) μία πλήρως αυτοματοποιημένη μέθοδο.

 

Σε αντίθεση με τις ασιατικές χώρες, που καταναλώνουν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, οι Αφρικανοί δεν πίνουν πολύ τσάι και εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό.