Βότανα και Τσάγια υγείας
 

Τα βότανα στο Δρόμο του Τσαγιού

Ο Δρόμος του Τσαγιού σας προτείνει ένα συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο βοτάνων.
Με την ίδια φροντίδα που ψάχνουμε σπάνια τσάγια προέλευσης, αναζητάμε μικρούς παραγωγούς βοτάνων.
Τα βότανα στο Δρόμο του Τσαγιού παραμένουν εξαιρετικά αρωματικά, μακριά από τον ήλιο, τον αέρα και τη σκόνη.

Δίπλα από τα κλασσικά μεσογειακά βότανα, θα βρείτε τα πλέον γνωστά  Mate, Lapacho και Roibos ή και τα αρωματικά μίγματα αποξηραμένων φρούτων.

 

 

Μεσογειακά βότανα και αρωματισμένα τσάγια

Το χαμομήλι, η λεβάντα, το φασκόμηλο, η λουίζα ή το τσάι του βουνού είναι μερικά από τα βότανα που ο Δρόμος του Τσαγιού χρησιμοποιεί στα αρωματισμένα μεσογειακα τσάγια που έχει δημιουργήσει.
Ανακαλύψτε το Γαία, το Μεσογαία, το Δάκρυ της Χίου.

 

 


Τσάγια Υγείας

Ο Δρόμος του Τσαγιού δημιούργησε μίγματα βοτάνων και τσαγιών που συνδυάζουν θεραπευτικές ιδιότητες με γεύσεις και αρώματα. Ο ευχάριστος τους χαρακτήρας τους καθιστά καθημερινή απόλαυση.
Ενώ μερικά μίγματα γίνονται μόνο με βότανα, άλλα συνδυάζονται και με τσάγια, προσφέροντας έτσι τις ευεργετικές ιδιότητες και των δύο.
Ανακαλύψτε τα αρωματισμένα τσάγια υγείας του Δρόμου του Τσαγιού με Ginkgo, Aloe Vera, Lapacho και Ginseng.

 

 

Αφέψημα με φρούτα

Τα μίγματα με βάση αποξηραμένα φρούτα συνδυάζονται με βότανα και άνθη. Η βάση τους έχει σχεδόν πάντα τον κόκκινο κάλυκα του άνθους του ιβίσκου καθώς και το αποξηραμένο μήλο.
Ρόφημα χωρίς τεΐνη, παρέχει όλα τα ωφέλιμα στοιχεία για την υγεία από τα συστατικά που το συνθέτουν. Μπορείτε να τα δώσετε ανεπιφύλακτα στα παιδιά.
Πολύ ευχάριστο ζεστό ρόφημα τον χειμώνα, μπορεί να αναδεικνύει παράλληλα όλη τη γκάμα των αρωμάτων του το καλοκαίρι σαν εξαιρετικό παγωμένο ρόφημα.

 

 

Roibos

To τσάι Roibos προέρχεται από ένα αγκαθωτό θάμνο που καλλιεργείται στα βουνά Cederberg στη Νότια Αφρική, βόρεια του Cape Town. Πράσινο-κίτρινα φύλλα σε σχήμα πεσκοβελόνας στη φυσική του κατάσταση, περνάνε, όπως το μαύρο τσάι, από μια επεξεργασία ζύμωσης που τους δίνει το κόκκινο τους χρώμα.
Το πράσινο Roibos, όπως το πράσινο τσάι, δεν οξειδώνεται και κρατάει τα φρέσκα αρωματικά συστατικά των φύλλων του.
Φυτό με πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό, δεν περιέχει καθόλου τεΐνη και θεωρείται το ιδανικό ρόφημα για άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική. Βοηθά έπισης σε περίπτωση κοιλόπονο.
Επείδη αρωματίζεται το ίδιο εύκολα και ευχάριστα με το τσάι, ο Δρόμος του Τσαγιού σας προτείνει μια ολοκληρωμένη γκάμα αρωματισμένων Roibos.

 


Mάτε

Φυτό από τη Νότια Αμερική, κυρίως από τη νότια Βραζιλία και Αργεντινή, το ματέ είναι το καθημερινό ρόφημα για εκατομμύρια Λατινοαμερικάνους που το πίνουν από το πρωί και καθ' όλην την διάρκεια της ημέρας.
Διεγερτικό ρόφημα με τεΐνη περιέχει πολλές βιταμίνες.
Αποτελεί πολύ συχνά βασικό συστατικό σε μίγματα βοτάνων για δίαιτα επειδή βοηθά να κόβει την όρεξη.

 

Lapacho

Γνωστό επίσης σαν το τσάι των Ίνκας, προέρχεται από την Αργεντινή. Δεν περιέχει καθόλου τεΐνη και πολύ λίγες τανίνες Αναπτύσσει ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα με νότες βανίλιας και καραμέλας. Τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν επισημάνει τον πολύ σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίζει το Lapacho στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

 

Pu' Er

Από την περιοχή Yunnan στην νότιο-δυτική Κίνα, τα Pu' Er είναι τα μοναδικά τσάγια, λόγω της ιδιαίτερη επεξεργασίας τους, που μπορούν να παλαιώσουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία με το χρόνο.
Φημίζεται στην κινέζικη φαρμακοποιία ότι κατεβάζει τη χοληστερίνη, διαλύει τα λίπη στα αγγεία και εξουδετερώνει την επιρροή του αλκοόλ. Χάρη στη μικρή περιεκτικότητα του σε τεΐνη, αυτό το τσάι μπορεί να καταναλωθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

Τσάι χωρίς τεΐνη

Τσάι από το οποίο έχει αφαιρεθεί η τεΐνη με μια διαδικασία συμπιεσμένου C02 και όχι με χημικά διαλυτικά. Δίνει ένα τσάι πολύ κοντά στο φυσικό που μπορείτε να πιείτε άφοβα το βράδυ.
Είναι όμως πολύ εύκολο να αφαιρείτε την τεΐνη από το αγαπημένο σας τσάι Το πρώτο στοιχείο που ελευθερώνεται στο νερό είναι η τεΐνη. Έτσι, αν πετάτε το πρώτο νερό στα τριάντα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια ξαναρίχνετε καινούργιο ζεστό νερό στα ίδια φύλλα, θα έχετε ένα τσάι που το 80% ή το 90 % της  τεΐνης έχει αφαιρεθεί.